Wednesday, August 17, 2016

Black Beans Cakes


450 g cooked black beans
450 g frijoles negros cocidos

2 garlic cloves chopped
2 dientes de ajo picado

1 jalapeno pepper
1 jalapeño

2 tbs chili powder
2 cucharadas de chili en polvo

Pinch cumin
Pellizco de comino

Juice of half lemon
Jugo de medio limón

3 tbs cilantro chopped
3 cucharadas de cilantro picado

Sal and pepper to taste
Sal y pimienta al gusto

½ onions chopped
½ cebolla picada

2 tbs oil
2 cucharadas de aceite

1. Heat the oil in a sauté pan over medium heat. When the oil is hot, add the onions and jalapeno and cook until vegetables are soft, about three minutes. Add the garlic and cook for 30 seconds. Add the chili powder and cumin. Cook a little bit. Add the black beans. Add the cilantro, the lemon juice and season with salt and pepper.
Calentar el aceite en una sartén a fuego medio. Cuando el aceite esté caliente, añadir la cebolla y el jalapeño y cocinar hasta que las verduras estén blandas, unos tres minutos. Agregar el ajo y cocine por 30 segundos. Agregar el chile en polvo y el comino. Cocinar un poco. Agregar los frijoles, cilantro, jugo de limón y sazonar con sal y pimienta.

2. Mash the black beans with a fork or a potato masher. Let it cool down. Form the patties.
Triturar los frijoles con un tenedor o un machacador de papas. Dejar que se enfríe. Formar las torticas.

3. Place patties on a parchment lined baking sheet. Bake at 350°F (180° C) for 5 minutes.
Coloque las torticas sobre  bandeja para hornear. Hornear a 350 ° F (180 ° C) durante 5 minutos.