Monday, March 4, 2013

Shrimp with white wine sauce / Camarones en salsa de vino blanco

1lb shrimps (tails off)
 1 lb camarones sin cola

2 tbs butter
 2 cdas mantequilla

Salt
 Sal

Black pepper
Pimienta negra

Juice of one lemon
 Jugo de un limón

 Fresh parsley
Perejil fresco

White wine
 Vino blanco


Peel, devein and remove tail from shrimp
 Pelar, limpiar y remover la cola de los camarones

Season with salt and pepper
 Adobar con sal y pimienta

In skillet, heat olive oil over medium heat
 En sarten, calentar aceite de oliva a fuego medio

Add shrimps and sear until shrimps are pink
 Agregar los camarones y sellar (dorar) hasta que estén rosados

Remove shrimps and set aside
 Retirar camarones del fuego y apartar

 Remove skillet from heat and add white wine (to avoid burning)
Retirar el sarten del fuego y agregar el vino (para evitar quemarse)

Return skillet to heat and reduce by half
 Regresar sarten al fuego y reducir a la mitad

Add butter, lemon juice and a little of parsley
 Agregar mantequilla, jugo de limón y un poco de perejil

Whisk until thickened
 Batir hasta espesar

Add shrimps
 Agregar los camarones

Serve
 Servir


Garnish with perejil
 Adornar con perejil


Excellent with any pasta
   Exelente para cualquier pasta