Thursday, February 2, 2012

Crema o sopa de broccoli / Broccoli soup



2 lb broccoli
2 lb broccoli

1 onion, chopped
1 cebolla picada

1 celery stalk (optional)
1 ramito apio (opcional)

2 garlic clove
2 dientes de ajo

3 cup vegetable broth or chicken broth
3 tz caldo de vegetales o caldo de pollo

2 tbs olive oil
2 cucharadas de aceite de oliva

Salt and pepper to taste
Sal y pimienta al gusto

½ cup heavy cream (hot)
½ tz crema de leche (caliente)

1. Separar los florets de los tallos. Blanquear con agua hirviendo por 3 minutos. Retirar del agua y colocarlo dentro de otra olla con agua helada (con hielo). Esperar un minuto y retirar del agua helada. Apartar
- Separate the florets from the stalks. Blanch in boiling water for 3 minutes. Remove from water and put it directly into anther pot with ice water. Wait one minute and remove from water. Set aside.

2. En una olla mediana a fuego medio, calentar el aceite. Sudar las cebollas y el apio (opcional) hasta que esten transparentes. Agregar el ajo y cocinar por 30 segundos.
- In a medium saucepan over medium heat, warm the oil. Sweat the onions and celery (optional) until onions are translucent. Add garlic and cook for 30 seconds.

3. Incorporar el broccoli y el caldo de pollo. Sazonar con sal y pimienta. Llevar a ebullición. Reducir temperatura y cocinar a fuego lento por 20 minutos o hasta que el broccoli estén suaves
- Add broccoli and vegetable broth or chicken broth. Season with salt and pepper. Bring to a boil. Reduce and simmer for 25 minutes or until broccoli are soft.

4. Licuar
- Blend

5. Colar (opcional)
- Strain it (optional

Adornar con queso parmesano, sour cream, queso cheddar o crutones.
-Garnish with parmesan cheese, sour cream, cheddar cheese or croutons