Thursday, February 9, 2012

Braised Brisket / Estofado de Brisket


2.5 lb brisket (pecho de res)

½ cup onions
½ taza cebolla

4 garlic cloves
4 dientes de ajo

½ cup celery
 ½ taza apio

1 cup carrots
1 taza zanahorias

½ cup fresh parsley, chopped (optional)
 ½ taza perejil fresco, picado (opcional)

1 cup beef broth
1 taza caldo de res

½ bottle red wine
½ botella de vino tinto

Kosher salt to taste
Sal Kosher al gusto

Black pepper
Pimienta negra

Olive oil
Aceite de oliva

1. Season Brisket with salt and pepper. Sear with some olive oil in saucepan. Remove bisket and pu it aside, keep warm.
Adobar el Brisket con sal y pimienta. Dorar con un poco de aceite de oliva en una cacerola. Retirar la carne de la olla y mantenerla caliente.

2. Deglaze pan with red wine. Add onions and cook until translucent (about 5 minutes). Add fresh parsley, celery and garlic. Cook for 2 minutes. Add carrots and cook for 3 minutes.
Desglazar con vino tinto. Agregar cebollas. Cocinar hasta que la cebolla esté transparente (aprox. 5 minutos). Agregar perejil, apio y ajo. Cocinar por 2 minutos. Agregar zanahorias y cocinar por 3 minutos.

3. Put brisket back to casserole. Add the broth and thtme. Bring to a boil. Place into the oven and bake for 3 to 4 hours at 250° F
Poner Brisket devuelta a la cacerola. Agregar el caldo de res. Llevar a ebullición. Colocar dentro del horno y hornear a 250° F por 3 o 4 horas.

* Serve with potato pure
Servir con pure de papas