Monday, March 14, 2016

Coconut Shrimp / Camarones con Coco


1 pound raw large shrimps
1 Lb camarones grandes crudos

2 eggs
2 huevos

3 tbs coconut flour
3 cucharadas de harina de coco

Coconut oil to fry
Aceite de coco para freir

1 tbs paprika
1 cucharada de paprika

½ tsp garlic powder (optional)
½ cucharadita ajo en polvo (opcional

Unsweetened shredded coconut
Coco rallado sin azúcar

¼ tsp cayenne pepper (optional)
½ cucharadita pimienta cayena (opcional)

Kosher salt to taste
Sal Kosher al gusto

Black pepper to taste
Pimienta negra al gusto

Water as needed
Agua necesaria


1. Wash, de-vein and peel shrimps, leaving the tails on.
 Lavar y pelar los camarones conservando la cola

2. In a bowl beat the eggs with paprika, garlic powder, cayenne pepper, pinch salt and pepper. Add the flour and combine well. Add water as needed to bring the batter to medium-thick (like cake batter). If you add too much water just add a little more flour.
En un bowl batir los huevos con paprika, ajo en polvo, pimienta cayena, pellizco de sal y pimienta. Incorporar  la harina y mezclar bien. Agregar agua para forma una masa no muy espesa (parecido a la masa para pasteles).

3.Season the shrimp with salt and pepper.
Sazonar los camarones con sal y pimienta

4. Dip the shrimps into to the batter to coat, and finally cover with the coconut flakes.
Pasar los camarones por la mezcla de harina con huevos y después por el coco rallado.

5. In a large skillet over medium heat, melt the coconut oil. In batches fry the shrimps 2-3 minutes per side or until golden brown.
En un sartén a fuego medio, derretir el aceite de coco para freir los camarones. Freir 2-3 minutos por cada lado o hasta que estén dorados.


→ Place shrimps on a baking sheet. Lightly spray with coconut oil. Bake at 350° F until shrimp are golden brown (make sure to turn the shrimps over).
Colocar los camarones sobre una bandeja. Rociar con aceite de coco. Hornear a 350° F o hasta que estén dorados (asegurarse de darle vuelta a los camarones).