Tempura is a method for frying seafood or vegetables, using a very
light batter made with flour, eggs, and very cold water (sparkling water is
better). The best way to eat tempura is to dip it into the dipping sauce which
is made with water, mirin and soy sauce or a sauce made from dashi, mirin and
daikon. The traditional tempura food is shrimp or prawns.
Tempura es una método de freir mariscos o verduras, utilizando una
mezcla muy ligera a base de harina, huevos y agua fría (agua con gas es mejor).
La mejor manera de comer tempura es con una salsa para mojar que es elaborara
con agua, mirin y salsa soya a una salsa hecha con dashi, mirin y daikon. La comida
tempura tradicional es camarones o langostinos.
▫ Dashi: stock made from fish and seaweed (kelp)
▫ Dashi: caldo de pescado y algas llamadas kelp
▫ Mirin: rice wine (sweet sake)
▫ Mirin: vino de arroz (sake dulce)
▫ Daikon: Japanese radish
▫ Daikn: rábano japonés
→ Tempura was introduced
to Japan by the Portuguese in the 16th century.
→ La tempura fue
introducida a Japón por los portugueses en el siglo 16
Basic batter / Mezcla básica
4 oz all-purpose flour /
4 oz harina todo uso
2 oz corn starch / 2 oz maicena
1 oz melted butter / 1
oz mantequilla derretida
1 egg / 1 huevo
Cold water / agua helada
1. Combine flour with the cornstarch. Set aside.
Combinar la harina con la maicena. Apartar.
2. In a bowl whisk the egg with the water. Gradually whisk flour in
to the egg mixture. Add butter and whisk until combine. DO NOT OVERMIX
En un bowl batir los huevos con el agua. Gradualmente agregar la
harina a la mezcla de huevos. Agregar la mantequilla batiendo hasta mezclar. NO
BATIR DEMASIADO
Dipping sauce / Salsa para mojar
4 oz water / 4 oz agua
1 oz mirin / 1 oz mirin
1 oz soy sauce / 1 oz salsa de soya
Put all the ingredientes in a small sauce pan. Bring to a boil.
Remove from heat and let it. Serve warm.
Colocar todos los ingredientes en una ollita. Llevar a ebullición. Retirar del fuego. Servir tibio.
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