Thursday, September 1, 2016
Wednesday, August 24, 2016
Tartines
Is a French term
used to describe any open faced sandwich usually served with toasted rustic
bread (Sourdough, Country bread, Baguette, Ciabatta, Whole grain) and can be
topped with anything from butter, mayonnaise and jams to any spreadable cheese
and ham.
Suggestions
toppings
Eggs
Smoke salmon
Prosciutto
Cherry tomatoes
Blue cheese
Roasted bell peppers
Hummus
Avocado slices
Roast beef
Capers
Saute onions
with balsamic vinegar
Basil
Arugula
Roasted zucchini
Guacamole
→Many Cafes in
France use the country bread made by the Poilane bakery in Paris which is
available on the Web at www.poilane.com
Names in other
countries
In Italy →
Crostini
In Spain →
Tostada
In Scandinavia → Smorrebrod
½ red bell
pepper
½ zucchini
2 tomatoes
6 slices white
cheese for frying
1 tbs oil
1 garlic clove,
chopped
Pinch salt
Black pepper to
taste
Olive oil for
drizzle (optional)
2 Italian bread slices
1. Cut
vegetables in julienne. Slice the cheese (½ inch thick). Set aside.
2. In a saute
pan over medium heat, add the oil and heat. Add the vegetables, pinch of salt
and garlic; cook and stir for 3 minutes
4. Arrange the
bread on a baking sheet drizzle or brush with olive oil for one side (optional)
and place in the oven to toast for 2-3 minutes.
5. Top each
toast with cheese and the vegetables. Sprinkle black pepper. Cut the tartine in
4 pieces and serve.
Wednesday, August 17, 2016
Black Beans Cakes
450 g cooked black
beans
450 g frijoles negros
cocidos
2 garlic cloves
chopped
2 dientes de ajo
picado
1 jalapeno pepper
1 jalapeño
2 tbs chili powder
2 cucharadas de chili
en polvo
Pinch cumin
Pellizco de comino
Juice of half lemon
Jugo de medio limón
3 tbs cilantro
chopped
3 cucharadas de
cilantro picado
Sal and pepper to
taste
Sal y pimienta al
gusto
½ onions chopped
½ cebolla picada
2 tbs oil
2 cucharadas de
aceite
1. Heat the oil in a
sauté pan over medium heat. When the oil is hot, add the onions and jalapeno
and cook until vegetables are soft, about three minutes. Add the garlic and
cook for 30 seconds. Add the chili powder and cumin. Cook a little bit. Add the
black beans. Add the cilantro, the lemon juice and season with salt and pepper.
Calentar el aceite en
una sartén a fuego medio. Cuando el aceite esté caliente, añadir la cebolla y
el jalapeño y cocinar hasta que las verduras estén blandas, unos tres minutos.
Agregar el ajo y cocine por 30 segundos. Agregar el chile en polvo y el comino.
Cocinar un poco. Agregar los frijoles, cilantro, jugo de limón y sazonar con
sal y pimienta.
2. Mash the black
beans with a fork or a potato masher. Let it cool down. Form the patties.
Triturar los frijoles con un tenedor
o un machacador de papas. Dejar que se enfríe. Formar las torticas.
3. Place patties on a parchment lined baking sheet.
Bake at 350°F (180° C) for 5 minutes.
Coloque las torticas sobre bandeja para hornear. Hornear a 350 ° F (180 ° C) durante 5 minutos.
Tuesday, August 9, 2016
Pollo Rostizado
1 pollo
entero
1 limón
4
zanahorias
1 cebolla
1 rama de
ajo porro
6 dientes
de ajo
Sal y
pimienta al gusto
1
cucharadita tomillo seco / 2 ramas
1
cucharada mantequilla derretida
Aceite de
oliva
1. Precalentar el horno a 375° F.
2 .Lavar el pollo y luego secar bien
con toallas de papel. Salpimentar con pimienta y sal
por dentro.
Aplastar 6
dientes de ajo con un cuchillo y cortar el limón en cuatro. Cololocarlos en la
cavidad del pollo
junto con el tomillo. Atar las patas con
hilo de cocina. Pintar con mantequilla. Salpimentar. Apartar.
3. Cortar la zanahoría,
cebolla y el ajo porro. Colocarlas en una bandeja para rostizar. Rociar con
aceite de oliva y salpimentar. Mezclar bien. Colocar el pollo encima de los
vegetales. Meter las alitas hacia atrás de
manera que queden abajo del
pollo.
4. Hornear por dos horas aproximadamente.
• Para comprobar que el pollo está cocinado, cortar con la punta del cuchillo por debajo del muslo; si el líquido que sale está limpio, estará listo o simplemente hasta que alcance la temperatura interna de 165° F.
Thursday, August 4, 2016
Dip para Vegetales
1 taza de mayonesa
¼ taza sour cream (crema agria)
Splash vinagre de vino blanco
2 cucharadas hojas de albahaca
fresca
2 cucharadas de eneldo fresco
picado
3 cebollines (cebolleta,
scallions)
1 cucharadita alcaparra (capers)
Sal y pimienta al gusto
Licuar todos los ingredientes
Tuesday, July 26, 2016
Single Grain Whiskey
The “Single
Grain Whisky” is made in continuous column stills and has a lighter flavor. To
be labeled “Single Grain Whiskey” must be produced only in Scotland, matured
three years minimum in oak casks and must have a minimum alcohol content of 40%
ABV (alcohol by volume).
→ Malt and Grain
whiskey can be bottle as single grain or blended
→ The prefix
“Single” refers that it was processed in just one (single) distillery and the
suffix “Grain” indicates that grains other than just malted barley are used.
→ Single Grains
are made from cereal grains (wheat, corn, maize, rye)
→ Single Malt =
single distillery from malted barley
→ Barley malt is barley that has germinated and has been dried and toasted in a process that is often called malting.
Sunday, July 17, 2016
Sulfites / Sulfitos
→ Sulfitos son aditivos de dióxido de azufre
(SO2) usado como conservantes en numerosos productos alimenticios y farmacéuticos.
Lo podemos encontrar en galletas, jugos de frutas, nueces, vinos, cerveza,
mermeladas, atún en lata y otros alimentos procesados.
El nivel de sulfitos en los vinos es medido en “ppm”
(parts per million). En Estados Unidos es permitido usar hasta 350 ppm de sulfitos.
Los productores de vinos orgánicos limita el nivel de sulfitos a 100 ppm pero
por lo general es de 40 ppm y 80 ppm. Actualmente de acuerdo al USDA Organic
Standard para que un vino domestico o importado sea comercializado y etiquetado
como “vino organico” debe contener menos de 10 ppm de sulfitos.
Sulfites are additives of sulfur dioxide (SO2)
used as preservatives in food and pharmaceutical products. We can found them in
biscuits, fruit juices, nuts, wine, beer, canned tuna, and many others processed
food. The level of sulfites in wine is measured in “ppm” (parts per million).
In the Unites States are permitted to contain up to 350 ppm of sulfites. The
organic wine making limits the level of sulfites to 100 ppm, and levels are generally
40 ppm to 80 ppm. According to the USDA Organic Standard any wine domestic or
imported to be marketed and sold as organic wine must contain less than 10 ppm
of sulfites.
→ Los sulfitos en los vinos han sido utilizadas
por siglos.
Sulfites in wines have been used for centuries.
→ Estudios indican que solo una pequeña porción
de la población en los Estados Unidos es alérgica a los sulfitos.
Studies indicate that only a small portion of
the population in the United States are allergic to sulfites
→ Todos los vinos contienen sulfitos de forma
natural
All wines contain sulfites naturally
→ La levadura crea pequeñas cantidades de
sulfitos durante la fermentación
The yeast creates small amounts of sulfites
during fermentation
→ Los sulfitos son químicos utilizadas como preservativos
y para prevenir descoloración en alimentos y bebidas
Sulfites are chemicals used as preservatives to
prevent discoloration in food and drinks
→ Los vinos rojos no contienen más sulfitos que
los blancos; ambos tienen sulfitos
Red wines do not contain more sulfites than
white wines: both wines contain sulfites
▫ No hay vinos 100% libres de sulfitos
There are not 100% sulfites free wines
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