Friday, September 28, 2018

Fillets de Pescado Relleno


















4 filetes de lenguado (pargo rojo, halibut)
1 cebolla pequeña, picada
2 dientes de ajo
½ pimiento rojo picado
1 taza de camarones
1 taza de migas de pan
Chorrito de brandy
Sal y pimienta al gusto
Queso pecorino
1 cucharada de paprika (pimentón en polvo)
1 taza de carne de cangrejo (opcional)
1 cucharada de mantequilla
Mantequilla derretida, cantidad necesaria
3 cucharadas de cebollín picado (cebollas de verdeo)

Relleno

En una sartén con mantequilla saltear el ajo, las cebollas, los pimientos. Agregue sal, pimienta y paprika. Cocine durante unos minutos a fuego medio. Incorporar los camarones y la carne de cangrejo. Cocine hasta que los camarones estén rojos. Retire del fuego y luego agregue el brandy. Vuelva al calor (tenga cuidado con la llama). Deja enfriar. Coloque en un tazón y mezcle con las migas de pan, el queso y el cebollín

1. Precalentar el horno a 350 ° F (180 ° C / 4 gas mark

2. Coloque los filetes de pescado en una fuente para hornear, sazone con sal y pimienta. Extienda la mezcla de relleno sobre cada filete y enrolle. Coloque el lado de la costura hacia abajo en una fuente para hornear. Espolvorear con paprika y mantequilla derretida. Hornear de 15 a 20 minutos o hasta que esté cocido.

Friday, September 14, 2018

Aperol Spritz
























Aperol is a Italian aperitif with an orange bitter sweet flavor. Born in 1919 in Padova, created by Barbieri brothers.
→ In most countries is 22 proof (11%ABC)

Aperol Spritz Cocktail


Fill a wine glass with water.
Combine Prosecco and Aperol in equal parts.
Garnish with an orange slice
Splash of soda

Thursday, September 6, 2018

Grill Tuna Ceviche
















1 tuna fillet
½ red onion ii cubes
4 tbs fresh chopped parsley
Juice of 3 lemons
Juice of 3 limes
Salt and pepper to taste
¼ red bell pepper in cubes

Season tuna with salt and pepper to taste. Grill 3 minutes each side. Remove from the grill. Cut into small cubes. Place in a bowl add the rest of the ingredients. Mix well. Cover with plastic wrap and let it rest for 30 minutes.

→It is recommended to use white fish such as corvina, sole, grouper, tilapia and in the case of seafood, shrimp or scallops instead of tuna or salmon.




Thursday, August 23, 2018

Vino de Las Canarias


















Los vinos producidos en las Islas Canarias son únicos en el mundo pues junto con la tierra de origen volcánico y su clima han hecho que los vinos canarios sean clase aparte. Las uvas que se cultivan en la isla en la elaboración de vinos blancos son: Malvasía, Listán Blanco, Verdellos, Moscatel y Albilo Criollo. Para los tintos y rosados principalmente son la una Negramoll, Listán Negro y Tintilla..


Caracteristicas

→ Son libres de Phylloxera
→ Vid no injertada (Pie franco o Pie directo)

●Pie Franco “es una vid no injertada, con lo cual no hay patron y variedad, sino que es todo la misma planta, una misma cepa”

Denominaciones de Origen
















Tenerife
La isla de Tenerife cuenta con 5 Denominaciones de Origen.

●D.O. Tacoronte-Acentejo
●D.O. Ycoden-Daute-Isora
●D.O. Valle de Orotava
●D.O. Abona
●D.O. Valle de Güimar

La primera que se crea fue Tacoronte-Acentejo en 1992, está situada al nordeste de la isla. En esta zona se cultiva en bancales. Los suelos son arcillosos.

En 1994 se constituye la D.O. de Ycoden-Daute-Isora, situada entre el norte y el sur de la isla. Los viñedos se cultivan sobre suelos de cenizas y extensionese de terreno formado por enfriamiento y solidificacion de lava volcánica (malpaises).

En 1994 también se crea la D.O. Valle de la Orotava, en esta región los suelos son ricos en minerales y ligeramente ácidos.El sistema de cultivo es el de cordón trenzado múltiple que es una trenza que se hace en el tallo de la vid.

→El cordón de trenzado múltiple es único en el mundo

En 1995 se crea la D.O. Abona. En esta zona la mayoría de los cultivos se hacen en tierras de ceniza volcánica (jable).

También en 1995 se establece la D.O. del valle de Güimar ubicado en el sureste de la isla. En esta zona la viticultura debe cumplir con uno de los cuatro condiciones establecidas por el Cervim (Centro de Investigación, Estudio, Salvaguarda, Coordinación y Valorización de la Viticultura de Montaña), que son:

● Altitud superior a los 500 metros sobre el nivel del mar
● Terreno con pendientes superiores al 30%
● Terrazas de cultivo o paratas
● Cultivos en pequeñas islas

→La viticultura en esta región es considerada heroica

Caracteristicas

Lanzarote
La zona principal de cultivo se encuentra en La Geria y las bodegas más famosas son: Barreto, Mozaga, Reymar y La Geria. Tanto en Lanzarote como en Fuenteventura la recogida de las uvas se hace completamente manual.

→La Denominación de Origen fue creada en 1994

La Palma
La Denominación de Origen en La Palma fue creada en 1993 y se divide en tres zonas: Zona Norte →Los vinos más famosos son los vinos de tea, hechas con uvas Tinta Negra y Mole, añejados en barriles de pino. Hoyo de Mazo →Los vinos son tintos y blancos. Fuentecaliente. Los vinos típicos son los blancos dulces

→El nombre de las vinos de tea proviene de su almacenamiento en barriacas de madera de tea (pino canario)

La Gomera
La Gomera recibió su Denominación de Origen en 2003. La vid se cultiva de forma rastrera sobre el suelo y en algunas zonas en parras de altura media.

→La variedad más emblemática es la Forastera Blanca (Forastera Gomera)
→El Consejo Regular de Vinos de La Gomera está en Vallehermoso

Gran Canaria
La Denominación de Origen de Gran Canaria se crea en el 2005, después de unificarse con las dos Denominaciones de Origen existentes en la isla: Gran Canaria (2000) y Monte Lentiscal (1999).La producción se caracteriza por sus vinos tintos, con la variedad Listán Negro y en menor cuantía, se cultiva Listán Blanco, Malvasía, Moscatel de Alejandria, entre otras.

El Hierro
El Hierro en 1990 se aprueba la constitución de la Denominación Específica El Hierro y en 1994 El Hierro consiguió su Denominación de Origen. Las zonas más importantes son: Valle del Golfo, El Pinar, Echedo y Sabinosa

→ Listán Blanco es la uva más cultivadas y la segunda es el Verijadiego Blanco.
→ Listán Negro es la variedad para los tintos

Fuenteventura
El primer viñedo de Fuerteventura esta localizado en Lajares y la primera bodega con Denominación de Origen fue inaugurada en Marzo de 2017.

→ Conatv’s es la primera bodega con D.O.

Sunday, August 12, 2018

Argentina's Wines


























Argentina wine production started in the 16th century during the Spanish colonization. The most popular grape in the wine regions of Argentina is Malbec, French grape variety, specifically from the South West of Bordeaux, in the Cahors region where it is known as black wine, due to its dark color.

In Argentina Malbec has been cultivated in all wine regions of the country, Mendoza being the main zone. Malbec grows very well in areas of high temperature, clay and sandy soils.


→Is the fifth largest producer of wines in the world after Spain, France, Italy and USA
→There is no phylloxera in Argentina

The regulations for DOC in Argentina are not as strict as in Old World countries. There are two D.O.C; Lujan de Cuyo, since 2005 and San Rafael, since 2007.

The following requirements must be met for D.O.C

-The grapes must be obtained within the production area that covers the territories located between 825 and 1080 meters high.

- The wines must be elaborated and bottled within the limits of the department.

- The vineyard management should be carried out in accordance with the system called trellis low, which allows a planting density of 4,500 to 5,500 feet per hectare.

- The maximum yields are: 56 liters of flower wine per 100 kilograms of ground grapes and 70 hectoliters of flower must per hectare.

- In the D.O.C. Malbec, this variety must intervene in not less than 85% of the final cut; while for the remaining 15% can be used optionally Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir or Syrah.

- The minimum alcohol content allowed is 12.80 degrees.


In Malbec D.O.C., this varietal must intervene is not less than 85% of the final cut; while for the remaining 15% can be used optionally Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir or Syrah.

-The minimum alcohol; content allowed must be 12.8 degrees.

-Regarding the aging of the wines, the D.O.C. determines a minimum time of 24 full months counted from the end of its elaboration, of which at least 12 must be in wooden vessels (used or new) and the rest in bottle, prior to its release on the market



Wine Regions

Mendoza
Is the most important Argentina wine producing región with more than 60% of the wines produced and 80% of the country’s wine exportation. Malbec is the most planted grape, followed by Bonarda, Cabernet Sauvignon and Tempranillo. Mendoza was the first region to get a designation of origin in 1993.

San Juan
Is the second largest wine region in Argentina.

 ●Luján del Cuyo → focus on Malbec
 ●Valle de Uco → produces red and whites

La Rioja
Is the third biggest region after Mendoza; makes 36% of the province. This region is famous for its white wines (Torrentés grape) but also can be found reds such as Malbec, Banarda, and Syrah.

Salta→ Argentina’s top region of Torrentés a white grape native to Argentina (only grows is this country), and Malbec.

Catamarca→ Syrah, Torrentés, Cabernet Sauvignon

La Pampa→ Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Cabernet Franc and Chardonnay

Neuquén→ Malbec and Pinot Noir

Rio Negro→ Sauvignon Blanc, Merlot, Malbec, Pinot Noir and Semillon

Maipú
San Rafael
Tucumán

Grape Varietals

 ●Malbec
 ●Cabernet Sauvignon
 ●Merlot
 ●Pinot Noir
 ●Barbera
 ●Tempranillo
 ●Sangiovese
 ●Bonarda

Whites

 ●Torrentés
 ●Chenin Blanc
 ●Semillon
 ●Chardonnay
 ●Riesling
 ●Moscato Blanco
 ●Sauvignon Blanc

Wednesday, August 1, 2018

Ribera del Duero


















One of the most important red wine producing regions in Spain, Ribera del Duero. Located in the northwest of the country in the center of Castilla y León. In Spanish Ribera del Duero means Bank of the Duero River; same river becomes the Douro which is the famous for the Port River in Portugal popular for its fortified Port wines. Ribera del Duero received its Denominación de Origen (DO) status in 1982. Approximately 95% of the vineyards are planted with Tempranillo also known as Tinta de País or Tinto Fino, with Cabernet Sauvignon and Merlot which are primary varietals as well.

To be recognized as DO must contain 100% Tempranillo. Blends may contain 75% of Tempranillo and 25% of Cabernet Sauvignon, Merlot, or Malbec. No more than 5% Albillo or Garnacha. The rose must contain 50% of region’s authorized red varieties.

The main growing areas in this region include:

Valladolid
Burgos
Segovia
Soria

Rules of Ribera del Duero

→ According to the “Consejo Regulador de la Denominación de Origen Ribera del Duero (Board of the Regulatory Council)

● Vin Joven (tinto joven): Rarely aged in oak and must be consumed right away.

● Crianza: The red wines must age at least 1 year in oak barrels.

● Reserva: The wines must age at least 1 year in oak barrels and two years in the bottle.

● Gran Reserva: The wines must age for more than 2 years in oak barrels and more than 3 in the bottle.

● Rose (pink): Requires 2 years, at least 6 months in oak barrels

Thursday, July 26, 2018

Roasted Carrot and Tomato Soup

















2 red bell peppers
2 tomatoes
3 small carrots
½ onions
1 potato (opcional)
1 garlic clove
1 tbsp olive oil (any oil)
Basil leave for garnish
Salt and pepper to taste

Arrange peppers and tomatoes and garlic clove on a baking sheet. Roast until brown and tender, turn to get all sides. Let it rest for about 15 minutes, then peel and remove the seeds. Chop peppers and tomatoes, set aside.

Peel and slice the carrots. Place them into a small pot. Cover with water and let it cook until soft. Set it aside.

Saute the onions until translucent, about five minutes. Transfer to a saute pan. Add the roasted vegetables and carrots. Mix well. Add the potatoes, cover. Bring to a boil then reduce heat and simmer until potatoes are tender. Blend and season with salt and pepper to taste.

Serve and garnish with the basil leaves.