Wednesday, February 7, 2018
Riesling
Variety of white grapes. The best in the world are produced in Germany in the Mosel region, in France in the Alsace region and Austria. It is also produced in the United States in the State of Washington, specifically in the Columbia Valleys. It is a mistake to say that Riesling only produces sweet wines, there are also dry wines. Riesling could be the antagonist of the Chardonnay but lighter and rarely gets in contact with the oak. The categories from the driest to the sweetest are: Kabinett, Spätlese, Auslese, Beerenauslese and Trockenbeerenauslese.
→ The word "trocken" in Spanish means "dry"
Styles
· candy
· Semi-sweet
· dry
Aromas and flavors
· Floral
· Citrus
· honey
· Pineapple
· apricot
Pairing
· Dishes made with chicken, fish and pork
· Sushi
· Thanksgiving meals
Characteristics
· It is a slightly acid wine
· It is pale yellow with green highlights
· Cold climates are produced with better results
· They usually expire without contact with wood
Thursday, February 1, 2018
Pinot Noir
Originally from the
Burgundy region, France. It adapts in temperate zones, clay soils and with a
high amount of calcium (calcareous). The Pinot Noir along with the Chardonnay
are the grapes that are used to produce the champagne. In France there are
three locations that specialize in its manufacture Cote Chalonnaise, Cote Nuits
and Cote Beaune. The red wines of the Alsace region have little tannins and are
excellent to accompany with white meats including fish.
→The only red vine
authorized in Alsace
→ It is grown all over
the world
→ Known as Red Burgundy
Styles: fresh, intense,
elegant fruit
Aromas: strawberry,
raspberry, coffee, blackberries
Flavors: vanilla,
chocolate, tobacco, spices
Color: ruby, ruby with
orange reflections
Excellent for light
snacks, salmon, pork, tabbouleh, couscous
→ Pronounced "pinó
nuar"
Thursday, January 25, 2018
Fondant I
El fondant es un pasta comestible hecha con azúcar
glass, manteca vegetal, glucosa, glicerina, gelatina y agua que se utiliza en la
decoración de tortas, tartas, cups cake,
galletas, bizcochos, etc.
Consejos y trucos
→ Utilizar azúcar glass (polvo) en vez de fécula de
maíz (maicena) para extender el fondant sobre la superficie de la torta pues la
harina al quedar en contacto con la humedad que se encuentra dentro de la torta
puede fermentar con el azúcar del fondant y esto puede generar la formación de
burbujas y dejar un sabor agrio.
→ Para mantener la elasticidad y brillo, es
recomendable hidratar con grasa vegetal
→ Es mejor utilizar colorantes de pasta o gel, los de
polvo resecan mucho
→ Si se sienta pegajoso, amasar un poco mas con azúcar
glass
→ No guardar el fondant en la nevera porque la humedad
es mortal para el fondant, debe ser guardado
herméticamente cerrado con film de plástico y a
temperatura ambiente
→ Muy seco se recomienda untarse las manos con un poco
de grasa vegetal.
→ Muy blando, puede que esté muy caliente, entonces
hay que dejar reposar por unos 10 minutos envuelto en plástico de cocina
(envoplast). El exceso de humedad también contribuye a que esté blando, esto es
muy común en fondant de colores, la soluciona es espolvorear con azúcar glass.
→ Formación de grietas, ocurre porque se ha secado
durante el amasado o por falta de amasado.
→ Piel de elefante esto ocurre durante el amasado y al
doblarse no se puede recoger. Se soluciona tomando un poco de fondant y
mezclarlo bien con unas gotas de agua formando una especie de pasta con la
consistencia de crema dental para aplicarlo con una espátula o con los dedos
tapar el defecto o simplemente calentarse las manos y masajear sobre las
arrugas.
→ La formación de burbujas se elimina simplemente
pinchando con un alfiler
Tuesday, January 16, 2018
Malbec
La uva más popular en las regiones vinícolas de Argentina es el Malbec, variedad viníferas francesa, específicamente en el Sur Oeste de Burdeos, en la región de Cahors donde se conoce como el vino negro, debido a su color oscuro.
En Argentina se ha
cultivado Malbec en todas las regiones vinículas del país, siendo Mendoza la
zona principal. El Malbec se desarrolla muy bien en zonas de elevada temperatura
y suelos arcillosos y arenosos.
→ En Francia se llama
Côt y Auxxerois
→ Argentina es el mayor
productor en el mundo
→ Malbec puede encontrarse
a lo largo de la cordillera de Los Andes
→ Malbec Luján de Cuyo
es la primera DOC de América (Argentina)
Caracteristicas
Sabor: cereza, mora, arándanos,
granada, ciruelas, café, tabaco, chocolate
Aromas: mineral, tierra,
floral, hierbas y especias
→ Exelente maridaje con
cordero, pato, cerdo, carne de res, quesos de cabra
Tuesday, January 9, 2018
Canarian Puchero
The Canarian puchero is one of the star dishes in the Canarian gastronomy and we can find variants in each of the 7 islands. It was considered a dish of humble origin but today the day has become an emblematic dish for parties and special occasions. The Canarian puchero has its origin in the different peninsular stews, although it is very similar to a stew made in the south of Portugal.
Then my version, it is not the original but it is very good. Any comments or criticism will be welcome.
¼ lb green beans
2½ lb potatoes
3 sweet potato / white sweet potato
3 corncob / pineapples of millet
2 courgettes / bubango
1 lb ribs of beef
½ lb pork ribs
1 lb. meat for stewing
2 sausages (optional)
6 chicken thighs without skin
½ pumpkin
4 cloves of garlic
1 chopped onion
3 chopped tomatoes without seeds and without skin
1 lb chickpeas
1 tablespoon sweet paprika
1 cabbage
2 large carrots
1 garlic leek
Olive oil
1 bay leaf (optional)
Salt and pepper to taste
Soak the chickpeas the night before. In another bowl soak the salted ribs (if they are used).
In a large pot place the meats and the chickpeas. Cover with water and cook for about an hour. Remove the foam that forms on the surface.
Peel and cut the vegetables into large pieces.
In a pan with a little oil sauté the onion, garlic, tomatoes, bay leaf (optional). Cook until the vegetables are soft. Add the sweet paprika (paprika). Set aside.
Add the sofrito to the meat. Add corn, potatoes, sweet potato. Cook for half an hour. Add pumpkin, beans, cabbage, zucchini and garlic leeks. Cook until the vegetables are soft.
Rectify salt and pepper
Other ingredients
Pears
Pancetta
Salty rib
Blood sausage
Bacon
Saturday, January 6, 2018
Grilled Veggies
1
red onion
3 green
onions stalks
1
eggplant
1
zucchini
1
green pepper
1
yellow pepper
3
tbs extra virgin olive oil
Salt
and pepper to taste
3
tbs Italian seasoning
Italian
seasoning mixture
1½ tbs
dried basil
1
tsp dried rosemary
1
tsp dried thyme
¼
tsp dried oregano
1
tsp dried mejorana
2
tbs dried parsley
In
a small bowl combine the dried herbs with the olive oil. Let it rest for 15 to
20 minutes.
Cut
the the veggies into medium pieces and place them into a bowl.
Cut
the tomatoes and remove the seeds with a small spoon or with your finger. Cut
into medium pieces. Set aside.
Coat the vegetables with the oil mixture. Add the tomatoes few minutes before grilled. Place vegetables in a grill basket. Grill over medium heat for 10 to 15 minutes or until vegetables are tender, turning occasionally
Tuesday, January 2, 2018
Tartar
Es una preparación de carne o pescado crudo finamente picados pero también se puede preparar con vegetales para personas que no toleran las carnes o los pescados crudos.
Se suelen montar
sobre un molde circular que se retira antes de servir.
Al preparar un tartar de carne o
pescado es indispensable la calidad del
producto, cómo se
prepara y las condiciones higiénicas con
las que se manipula.
→ Se recomiendo utilizar un
cuchillo bien afilado para
cortar
→ La carne no debe tener grasas o nervios
→ El clásico steak tartar lleva una
yema de huevo, cebollas, pepinillos y alcaparras
→ El tartar de vegetales el tomate
es el ingrediente más común
Receta
3 tomates Roma (sin piel, sin
semillas)
½ pimentón rojo
½ pimentón verde
½ pimentón amarillo
3 cebollines (ciboulette,
scallions)
Manojo de cilantro
Manojo de perejil
Sal y pimienta al gusto
Aceite de oliva
Vinagre balsámico
Cortar tomates, pimientos, cebollin
en brunoise (cubos pequeños)
Colocar los vegetales en un bowl,
añadir el resto de los ingredientes. Mezclar bien
Emplatar con
la ayuda de un aro
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