2 lb broccoli
2 lb broccoli
1 onion, chopped
1 cebolla picada
1 celery stalk (optional)
1 ramito apio (opcional)
2 garlic clove
2 dientes de ajo
3 cup vegetable broth or chicken broth
3 tz caldo de vegetales o caldo de pollo
2 tbs olive oil
2 cucharadas de aceite de oliva
Salt and pepper to taste
Sal y pimienta al gusto
½ cup heavy cream (hot)
½ tz crema de leche (caliente)
1. Separar los florets de los tallos.
Blanquear con agua hirviendo por 3 minutos. Retirar del agua y colocarlo dentro
de otra olla con agua helada (con hielo). Esperar un minuto y retirar del agua
helada. Apartar
- Separate the florets from the stalks.
Blanch in boiling water for 3 minutes. Remove from water and put it directly
into anther pot with ice water. Wait one minute and remove from water. Set
aside.
2. En una olla mediana a fuego medio,
calentar el aceite. Sudar las cebollas y el apio (opcional) hasta que esten
transparentes. Agregar el ajo y cocinar por 30 segundos.
- In a medium saucepan over medium heat, warm
the oil. Sweat the onions and celery (optional) until onions are translucent.
Add garlic and cook for 30 seconds.
3. Incorporar el broccoli y el caldo de
pollo. Sazonar con sal y pimienta. Llevar a ebullición. Reducir temperatura y
cocinar a fuego lento por 20 minutos o hasta que el broccoli estén suaves
- Add broccoli and vegetable broth or chicken
broth. Season with salt and pepper. Bring to a boil. Reduce and simmer for 25
minutes or until broccoli are soft.
4. Licuar
- Blend
5. Colar (opcional)
- Strain it (optional
Adornar con queso parmesano, sour
cream, queso cheddar o crutones.
-Garnish with parmesan cheese, sour
cream, cheddar cheese or croutons