2.5 lb costillas estilo country
2.5 lb country style ribs
2 tazas caldo res
2 cups beef stock
Sal y pimienta al gusto
Salt and black pepper to taste
2 cdas tomillo
2 tbs Thyme
3 hojas de laurel
3 bay leaves
1 cebolla amarilla en cuadritos
1 yellow onions, chopped
3 Dientes de ajo en pasta
3 Garlic cloves (pasta)
5 tiras de tocineta, picados bien finas
5 Bacon slices, finely cut
2 cdas harina todo uso
2 tbs AP flour
1 tz Vino sherry
1 cup sherry wine
Sazonar o adobar con sal y pimienta negra.
Season ribs with salt and black pepper.
En un sarten sudar la tocineta a fuego bajo.
In sauce pan render bacon, medium heat.
Cuando la tocineta este lista crujiente retirarlos del sarten y colocarlos en una cacerola con tapa.
When bacon is done (crispy) transfer to a casserole.
Dorar (sellar) con el aceite de la tocineta.
Brown (sear) rib with bacon fat.
Brown (sear) rib with bacon fat.
Once browned remove ribbs and transfer from saute pan to casserolewith bacon and add 4 bay leaves.
En el mismo sarten con la grasa de las tocinetas y las costillas, caramelizar las cebollas.
In the same sauté pan with bacon and ribs fat, add the onions and cook them until caramelized.
Agregar ajo y cocinar por solamente 30 segundos.
Add garlic and cook for just 30 seconds.
Agregar harina y cocinar por 2 o 3 minutos.
Add flour and cook for 2 or 3 minutes.
Deglaze con vino de Cherry y formar una pasta.
Deglaze with Cherry wine to form a paste.
Agregar pasta a la caserola con las costillas, cubrir con caldo de res y hornear a 350° F por 2 horas o hasta que esten tiernas
Add pasta to the caserole with ribs, cover with beef stock and bake for 2 hours at 350° F or until tender.
Retirar del horno y transferir costillas a bandeja de servir y cubrirlas para mantenerlas calientes.
Remove from oven and transfer ribs to a serving plate, cover and keep them hot.
Reducir ¾ partes del líquido para la salsa (gravy).
Reduce down ¾ parts for gravy.
Servir con arroz pilaf o pure de papa con la salsa.
Serve with pilaf rice or mash potatoes with gravy.
Serve with pilaf rice or mash potatoes with gravy.